Sivut

Viola

tiistai 1. elokuuta 2017

Back At It

" Kyllä, uunissani on pulla. Pienen pieni ihmispulla. Ja jos kaikki menee hyvin, pääsen jonain päivänä julkaisemaan tämän tekstin. 

Kaksi viivaa ilmestyi silmieni eteen kaksi päivää sitten neljän kuukauden yrityksen jälkeen, 18.7.16. Clearblue digital kertoi eilen että hedelmöittymisestä on kulunut 1-2 viikkoa. Apua. 

Plussasta lähtien olen leijunut pilvissä. Posket sattuu hymystä. Olen vaan niin onnellinen. 

Raskaus tuntuu heti näin alkuun paljon todellisemmalta kuin Violaa odottaessa. Silloin tiesi asiat vain teoriassa, kuuli neuvoja ja tietoja, ja luki asioita netistä. Ei sisäistänyt että sieltä tulee ihan oikeasti ihminen, täysin omanlaisensa persoona. Nyt tietää mitä odottaa. Kivut, mielialan heittelyt ja hirveä olo ei tule enää yllätyksenä. Synnytys ei tule järkyttämään enää samalla tavalla. Imetys on koettu. Unettomuus ja ne kamalat hetket kun tuntee olevansa neuvoton onnettomalta näyttävän vauvan kanssa. Tietty jokainen raskaus, synnytys ja vauva ovat täysin omanlaisiaan, mutta onhan tässä nyt paljon varmempi olo kaikesta. 
Toisaalta kuitenkin pelottaa paljon enemmän. Juurikin siitä samasta syystä, tiedän mitä odottaa. Koitan luottaa siihen että jos raskaudesta ja/tai synnytyksestä tulee läheskään yhtä vaikea, osaisin käsitellä tilanteen rauhallisemmin ja varmemmin. Mutta mitä jos olo tosiaan tulee olemaan yhtä paha kuin viimeksi, miten hoidan jatkossa kodin ja uhmailevan lapsen joka ei pysy sekuntiakaan paikallaan? "

Hyvinhän kaikki meni, ja tällainen sieltä tuli💗

Viena Vanessa Maarit


Viena syntyi 9.3.17, ennenaikaisen vedenmenon ja 62 tunnin synnytyksen jälkeen. Painoa 3065g ja pituutta 50cm. Upea pieni menninkäinen, niin suloinen, iloinen ja rauhallinen. Syntymästään asti tuijottaen ihmetellyt maailmaa suurilla ja pyöreillä nappisilmillään. 


Viena täyttää pian 5kk, ja pitäisi alkaa maistelemaan soseita. En ole sitten millään tapaa valmis siihen kehityksen virstanpylvääseen. Ensimmäiset kuukaudet mentiin täysimetyksellä, ja nyt jo jonkin aikaa osittaisella. Ikävä kyllä.
Tällä hetkellä Viena osaa nauraa ääneen, höpöttää, ottaa tavaroista kiinni ja viedä ne suuhun, kääntyä kyljelleen ja vatsalleen, ja liikkua jotenkin mysteerisesti paikasta toiseen kun silmä välttää.
Hän rakastaa isosiskoaan suunnattomasti, ja sietää tältä paljon kiusaa. Viena on muuten kovin herkkä, mutta Viola saa aika paljon pelleillä ennenkuin pieni ottaa siitä itseensä.


 Enempää en saa aikaiseksi tältä istumalta, mutta yritän pian näppäillä synnytyskertomuksen ja raskaudesta jonkunlaisen postauksen. Kestää hetki oppia tämä uusi tietokone, ja tietty muutenkin vähän takkuilee kirjoittaminen (ja aivotoiminta ylipäätään) näin pitkän tauon jälkeen!



4 kommenttia: