Sivut

Viola

perjantai 15. elokuuta 2014

Viola 3kk, neuvola, rokotuksia ja soseita

Viola täytti keskiviikkona 3kk, ja eilen oli neuvola. Moneen kertaan neuvolantäti sanoi että kyllä on iso tyttö ja hyvin kasvanut. Meille sanottiin myös että kannattaa antaa jo soseita, kun noin iso vauva juo niin paljon maitoa. Viola on saanut jo maistaa banaania, mangoa ja päärynää. Toi ilme oli kyllä näkemisen arvoinen! Kaikki menee kuitenkin alas melko hyvin.  Saadaan kuulemma antaa pari teelusikallista muutaman kerran päivässä. Niin ja ollaan  annettu myös vähän vettä, mutta sitä Viola inhoaa. Naama menee ihan väärinpäin ja melkein itku tulee.

Mangon maistelua
Eilen Viola sai myös rokotuksia. Kuukausi sitten saatiin ensimmäinen rotavirus ja eilen toinen samanlainen. Se annetaan nesteenä suun kautta. Molempiin reisiin pistettiin vielä piikit (PCV ja viitosrokote). Tottakai se sattui, ja Viola huusi mutta rauhottui tosi nopeasti. Kyllä uni maistui sen jälkeen. Käytiin heti apteekissa hakemassa parasetamolia siltä varalta että Viola tulisi rokotteista kauhean kipeeksi. Vähän taisi nousta lämpö niin annettiin yksi annos lääkettä. 

Tässä tytön nykyiset mitat: (suluissa kuinka paljon on tullut lisää syntymästä)
Paino: 6,475kg (+3,410kg)
Pituus: 61cm (+12cm)
Päänympärys: 41,5cm (+7cm)

Viola on ruvennut nukkumaan huonommin nyt kun Jaakolla alkoi koulu. Ennen hoidettiin vuorotellen öitä, ja se toimi tosi hyvin. Alan nyt jo olla ihan puhki kun hoidan päivät ja yöt, ja Violan hyvät unenlahjat tosiaan on kadonnut johonkin. Tuntuu siltä että ei nukuta öisin eikä kyllä päivisinkään. Kun ei minkäänlaisia päiväuniakaan ehdi ottamaan. Viola nukkuu päivällä yleensä 20minuutin putkia. Se aika menee kokkaamiseen tai siivoamiseen. Tänään koitan kyllä ottaa vähän rennommin, enkä aio siivota yhtään ennen kun Jaakko tulee kotiin. Mulla on myös väsymyksestä huolimatta nukahtamisvaikeuksia. Iltaisin olen ihan kuolemanväsynyt kun pitäis mennä nukkumaan, mutten silti millään meinaa nukahtaa. Täytyy vaan ajatella että kohta helpottaa. Ihan sama kuinka rankkaa on, Violan hymy saa aina jaksamaan.


-Crista&Viola

1 kommentti:

  1. Mä olin jo ehtinyt unohtamaan kaikki rokotteet, apua meilläkin taitaa olla sama edessä Islan kanssa jo ens viikolla! Tuliks Viola kiukkuseks rokotteista?

    Mä odotan kanssa että päikkärit muuttuis jo esim. 2x päivässä 3h unet. Se on niin turhauttavaa välillä kun ehtii just laittamaan ruuan lautaselle, niin toinen on jo ehtinyt heräämään. Mut on tää äitiys silti ihanaa! <3

    VastaaPoista