Sivut

Viola

tiistai 19. elokuuta 2014

alkuraskaus

Löysin vihon johon oon kirjottanut kaikennököstä kun sain tietää olevani raskaana. Tässä siis kurkistus mun alkuraskauden päiväkirjaan:

21.10.13  9+1
Kävin koulun terkkarilla ja selvis että raskaana ollaan. Perjantaina 29.9 kävin koulun lääkärillä gynekologisessa tutkimuksessa ja seuraavana tiistaina 1.10 ultrassa. Sielä annettiin viikot 6+1. Käskettiin käymään parin viikon päästä uudestaan. Koitan huomenna käydä terkkarilla jos se sais varattua mulle uuden ajan että saadaan varmistettua viikkojen määrä. Paljon oon itkeny. Nyt on vaikeeta mut kohta ehkä helpottuu. Vauva on jo tulossa ja saa tulla. Ihanasti tuntuu jo pikku pömppis alavatsassa. 
rv 6+1

28.10.13  10+0
Ollaan nyt kahtena päivänä käyty Itussa keskustelemassa. Sielä voi vaan puhua omista asjatuksista ja käytiin käytännön asioita läpi. Jaakko alkaa tottua ajatukseen. Perjantaina oli eka neuvolakäynti. Juteltuun kaikennäköstä ja täytettiin pari lomaketta. Sieltä laitettiin lähete uuteen ultraan. Ajan pitäis tulla postissa. Halusin tän yhden ''ylimääräsen'' ultran pienten vuotojen takia. Pakko saada varmsitus että kaikki on hyvin. Sen jälkeen seuraava ultra on tiistaina 12.11 ja siitä viikon päästä neuvolalääkäri. Toi viikon 12 ultra on tarkempi missä otetaan verikoe ja tutkitaan kromosomeja. En malta oottaa ultraa että näkis pikkusen taas. Keskeytin nyt hetkeks koulun. On kuitenkin huonoo oloo ja väsymystä nii ei tuu poissaoloja turhaan. Massu pömpöttää jo taas enemmän. Ei sitä sillee nää kauheen selvästi mut tuntuu kuitenkin. Kaks viikkoo enää niin eka kolmannes ohi :)


12.11.13  12+0
rv 10+1
Käytiin eilen ultrassa. Se oli se tarkempi seulonta. Viime torstaina olin verikokeissa. Kaikki oli kunnossa ja niskaturvotusta vain 1mm. Kauheasti pikkunen taas liikkui ja välillä nukahteli <3 Kaikki oli normaalin näköstä ja nenäluukin näky selvästi, eli downin voi oikeastaan sulkea pois. Oli meillä se 10+1 viikonkin ultra. Sielä löydettiin kohdusta verenpurkauma mutta sekin oli nyt parantunut. Vaavi oli silloin 32,8mm ja nyt eilen se oli yli 50mm. Nopeasti kasvaa, Jotenkin hyvä tunne kun on ohittanut ne ekat 3kk. Pikkunen pääsi facebookiin ensimmäistä kertaa ja on paljon onnitteluja tullut :)
rv 12+0


25.11.13  14+0
Käytiin viime tiistaina 19.11 neuvolalääkärillä. Kuuteli sydänäänet ja hyvältä kuulosti. Seuraava aika on vasta 18.12 neuvolaan. Ja tammikuussa rakenneultra... Masu senkun kasvaa. Tänään otetaan taas masukuva. Oon aika varma että oon tuntenu jo liikkeitä. Ei oo mikään ennen samalta meinaan tuntunu. 


12.12.13  16+3
Nyt ei oo ollu mitään käyntejä neuvolassa tai missään. Rauhassa vaan kasvateltu masua. Jaakon äitikin jo yks viikonloppu jokioisilla sano et herranjumala kun oot jo iso. Viikolla 13 alko tuntumaan ekoja liikkeitä, mutta vain kerran päivässä tai harvemmin. Tällä viikolla pikkunen on pyöriny jo kunnolla. Tän viikon on särkeny pää joka päivä ja ollu vähän outo olo. Kun toi maha tuntuu tossa jo niin selvästi niin on vähän totuteltavaa. Oli virtsatietulehduskin. Antibioottokuuri loppu tiistaina.



7.1.14  20+1
18.12 oli muistaakseni viimeks neuvola. Mun paino ei ollu noussu ja hb oli 110. Pienellä pitäis kyllä olla kaikki hyvin. Nyt on kolmas antibioottikuuri päällä virtsatietulehdukseen. Tää viimesin lääke on sellanen mistä oksentaa samantien. Kuitenkin nyt olis painon pitäny nousta pari kiloo. Viimeks kun punnittiin nii oli 50kg, eli noin +2kg. Vauva potkii ihan hulluna. Ulkopuolellekki näkyy tosi selvästi. Se vääntää iteensä kauheesti outoihin asentoihin. Pää tai peppu pullottaa aina jommallakummalla puolella napaa. Kauheesti on väsyttäny ja selkä ollu kipee. Ja tissit on alkanu vuotaan. Ens viikon keskiviikkona olis rakenneultra. Ei millään jaksais odottaa. Tullu kans itsetunto ongelmia kropan suhteen. Kai toi perä on vähän levinny.



19.1.14 21+6 IT'S A GIRL  (rakenneultra)
Prinsessalupaus! Mulla ei ollu mitään toiveita sukupuolen suhteen mutta oon kyllä tosi onnellinen. Ultrassa tosiaan käytiin kaikki kunnolla läpi ja hyvältä näytti. 4D kuvia saatiin kasvoista. Niin sulonen! Edelleen potkii ihan älyttömästi. Selkä kipee ja tissit vuotaa... 








Tässä vaiheessa lopetin kirjottamisen. Blogin vanhoista teksteistä löytyy tekstiä tästä eteenpäin. Menkäähän lukemaan!

http://making3outof2.blogspot.fi/2014_01_01_archive.html    (21+1-23+0, rakenneultra)

http://making3outof2.blogspot.fi/2014_02_01_archive.html    (24+1, 26+1)

http://making3outof2.blogspot.fi/2014_04_01_archive.html    (32+5)






Alla vielä lisää kuvia alkuraskaudesta. Viikkoja en muista. mutta kaikki kuvat ajottuu johonkin rv 6-18 ja ovat suurinpiirtein aikajärjestyksessä.





joulun aikoihin eli joku rv17-18 luultavasti

uusivuosi



 Tulipas sekava postaus... Pahoittelut siitä, mutta toivottavasti jotain kiinnosti! -Crista






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti